Tips & Tricks Madrid

Am ajuns in Madrid oarecum fortat pentru ca era mai sigur sa dormim o noapte inainte sa plecam catre paradisul numit Republica Dominicana (voi detalia experienta in urmatorul articol). Inainte de a ma informa stiam putine lucruri despre Madrid, in principal ca este capitala Spaniei, ca are doua mari echipe de fotbal (Real si Atletico) si ceva despre o statuie a lui Don Quijote. Imediat ce m-am pus pe cautat am aflat mult mai multe lucruri interesante, iar despre unele dintre ele o sa detaliez un pic mai jos.

1. Cazare

In primul rand trebuie sa stiti ca Madrid-ul dispune de linii de metrou care ajung pana in aeroport, deci va puteti caza oriunde in zona unde exista si metrou. Dar in cazul in care nu sunteti in Madrid ca sa zaboviti prea mult, recomand zona Barajas, o zona linistita dar aproape de aeroport. Aici veti gasi restaurante si supermarket-uri cu preturi decente. De asemenea aveti statii de metrou care va leaga de centrul orasului sau de aeroport. Eu am stat la Hotel Clement Barajas (nota 8.5 pe booking) care ofera transfer gratuit de la sau catre aeroport. Jos au si un restaurant cu preturi foarte atractive (un pranz pornea de la 14 euro/persoana).

2. Transport

Metroul in Madrid este destul de ieftin. O cursa costa 1,5 euro, exceptie sunt cursele catre sau dinspre aeroport (2,5 euro). Ca in orice oras in care nu ai mai fost pana in prezent e posibil sa ai ceva probleme in a te orienta de aceea recomand sa descarcati pe telefon harta metroului din Madrid. De stiut ca in Madrid exista si o linie de metrou mai speciala, linia Rosa sau Vodafone Sol. Aceasta linie a fost denumite astfel in 2011 cand Vodafone au incheiat un contract de sponsorizare ce consta in 1 milion de euro/an. Banii sunt reinvestiti in servicii si intretinere.

Foarte important pentru turistii de week-end. Desi metroul circula pana tarziu in noapte (ora 02:00 AM) cursele sunt din ce in ce mai rare dupa ora 24:00. Noi am ajuns inapoi la hotel in 1h35m desi in mod normal ar fi trebuit sa ajungem doar 35 de minute.

3 . Unde sa mananci si sa te simti bine in Madrid

Ca in oricare alt oras turistic pe stradutele din juriul obiectivelor turistice, dar in mod special in centrul orasului veti gasi o multitudine de restaurante si fast food-uri (cu jamon, chorizzo si alte delicatese), insa eu recomand sa cautati restaurantele mai retrase, cele frecventate de localnici. Acolo veti gasi adevarata bucatarie spaniola. De la celebra paella la tapas sau specialitatile pe baza de peste si fructe de mare. Eu recomand cu incredere Mercado de San Miguel. Nu doar pentru mancarea delicioasa ci si pentru atmosfera de sarbatoare pe care o veti gasi aici, unde mai pun ca si preturile sunt destul de atractive. Tapas porneste de la doar 1 euro, o salata cu creveti si fructe de mare costa cam 10-11 euro, un pahar mare de sangria e 2,5 euro, o prajitura traditionala 3 euro. Piata este deschisa pana la ora 24:00, insa e indicat sa mergeti pana in ora 23:00 daca vreti sa degustati cate putin din toate.

Pentru un mic dejun altfel recomand la fel localurile destinate localnicilor unde veti putea savura o cafea alaturi de un croissant cu jamon.

4. Obiective turistice

Cum timpul pe care l-am avut la dispozitie a fost foarte scurt am fost nevoit sa aleg doar obiectivele turistice care erau mai aproape. Mi-as fi dorit sa inchiriez o masina si sa vizitez orasul medieval Toledo (la doar 60 de Madrid) care pare magnific din fotografii cel putin.

toledo-spain

Astfel a trebuit sa ma consolez cu Palatul Regal, statuia lui Don Quijote si vizita la Mercado de San Miguel + o plimbare nocturna pe stradutele din centrul orasului.

5.

One thought on “Tips & Tricks Madrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.