Noutati din afiliere

Pentru ca ar fi mult prea aiurea sa scriu un articol in parte si sa-mi dau cu pararea pe scurt despre fiecare noutate am zis ca e mai ok sa le grupez, astfel azi avem prima editie de “Noutati din afiliere”.

  • Boutique-Mall.ro anunta ca incepand cu 4 noiembrie interzic promovarea prin PPC (Google AdWords + Facebook Ads), asta dupa ce in urma cu doar 3 saptamani au anuntat ca reduc comisionul de la 8% la 4% pentru majoritatea produselor. Un caz clasic unde advertiserul trebuie sa taie din costuri si evident ca taie din afiliere pentru ca asa crede ca va creste profitul. Un lucru fals. O sa detaliez intr-un articol separat de ce cred acest lucru si de ce consider ca astfel de decizii sunt egale cu iesirea din afiliere. Ca fapt divers, B-Mall era pe locul 3 in clasamentul advertiserilor din 2Performant (dupa valoarea comisoane). Sa le uram succes.
  • Oportunitate de afiliere de la Vola. Serviciul SmartConnection – un instrument unic de cautare avansata pentru combinatii de zboruri. Cu putina rabdare si ceva idei se pot gasi combinatii de zboruri atractive ce pot fi promovate apoi.
  • #24centimetri cartea lui Adrian Hadean (ex Masterchef) este disponibila la Carturesti.ro. Din experienta mea pe zona de carti este o oportunitate perfecta pentru cei care inca nu au incercat aceasta nisa. Ca un exemplu eu am vandut imediat dupa lansare cateva sute de exemplare din 50 shades of grey, Fluturi sau Flash-uri din sens opus. Profitul e mic, dar merita incercat.
  • Momondo – au un program de afiliere in beta closed momentan. Daca ar avea succes ar fi un pas mare pentru afilierea pe nisa turism din Romania. Ramane de vazut.
  • BestValue.eu – un magazin online un pic mai special (trebuie sa ai bilet de avion valabil ca sa poti cumpara) a intrat recent in afiliere. Un mare plus il reprezinta faptul ca Alex Gheorghitan (ex 2Parale) este noul affiliate manager al lor si e deschis pentru propuneri de orice fel. In plus advertiser-ul face parte din categoria selecta (si foarte restransa) a advertiserilor pre-paid din 2Performant.
  • AmaFashion – au avut un concurs pentru afiliati prelungit toata vara, dar nimeni nu a reusit sa adune un minim de 20 de comisioane ca sa castigi un premiu de 800 lei. Banuiesc ca relatia lor cu afilierea o sa se opreasca in curand. Totusi nu inteleg de ce nu au publicat update-uri cu clasamentul concursului chiar daca era putine comisioane, poate se implicau si alti afiliati.
  • PPT.ro au fost suspendati din Profitshare. Nu se stie motivul acestei suspendari subite. Cel mai probabil nu au platit la timp.
  • Modlet.ro – un alt exemplu negativ. Si ei au fost suspendati din Profitshare. Se zvoneste ca aveau “ceva probleme” cu codul de tracking, lucru confirmat de un afiliat care i-a promovat (fara rezultate insa).

Reamintesc tuturor celor interesati de marketing afiliat faptul ca am creat un grup pe Facebook: Marketing Afiliat Romania unde sunt prezenti atat afiliati, affiliate manageri cat si reprezentanti ai retelelor. Astept in continuare sa va inscrieti, cine se inscrie in grup primeste si acces la prezentarea mea “Marketing Afiliat: Adevar si Provocare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.