Noutati din afiliere #4

Anul asta l-am inceput mai greu din mai toate punctele de vedere, insa nu cred ca sunt singurul. Multe batai de cap cu un proiect nou ce mi-a distras atentia le ce se mai intampla prin afilierea autohtona. De cateva zile pot spune ca am revenit si am cateva noutati pentru cei interesati cu ce se mai intampla la noi:

  • Mindblower au un concurs interesant in luna aceasta pentru afiliati si la sugestia mea au gasit resurse sa aloce ceva premii si pentru afiliatii ca fac primele comisioane la ei. Nu uitati de Valentine’s Day si de cadouri, au destul de multe oferte si va spun ca au o rata de conversie bunicica (chiar si pentru traficul din Facebook 😉 ).
  • Facebook Ads au o problema cu anumite conturi/reclame. Mie mi-au dezaprobat o mare parte din reclame fara un motiv anume. Mi-au restrictionat functia de boost post pentru cateva pagini. A trebuit sa trimit cateva sesizari pe mail ca intr-un final sa se rezolve dupa ce m-au sunat ei din Irlanda (da, nici eu nu stiam ca ofera support la telefon).
  • Aoro.ro au intrat in 2Performant dar isi selecteaza afiliatii. Problema e ca nu raspund la mesaje.
  • Profitshare au anuntat castigatorii pentru Affiliate League. Buhnici castiga la juniori, Soos Barna la Heroes si colegul Octavian la Legends (nu ma iei si pe mine in ASIA? 🙂 ). A fost un concurs interesant cred ca pentru toti cei implicati. Problema procesarii comisioanelor in timp util a ramas din pacate.
  • Luna ianuarie a fost o luna buna pentru afiliere, dar nu la fel de buna ca in anii precedenti (din punctul meu de vedere). A venit februarie si e praf peste tot. Bine, poate sunt cateva nise unde merge binisor si luna asta, dar in mare parte vanzarile scad destul de mult, dar hey, februarie e luna scurta si vine martie, probabil cea mai buna luna din prima jumatate de an.
  • Vola.ro ne serveste un dus rece anuland ~85% din comisioanele facute de Black Friday. Dezamagire in randul tuturor, dar eu sunt si mai dezamagit pentru ca am contat pe ei si am crezut ca vor fi diferiti fata de restul. Greseala mea aici. Greseala lor ca nu au stiut cum sa gestioneze situatia. Am inteles care a fost problema, dar eu am iesit pe minus in ecuatia asta. Intr-adevar, per total Vola.ro este o campanie ce merita toata atentia, dar de Black Friday sa nu conteze pe mine 🙂
  • eMAG au facut publice la sfarsit de ianuarie niste date legate de trafic si comenzi. Traficul de pe dispozitivele mobile a explodat in Q4 2016 astfel ca pentru Profitshare ar trebui sa devina o prioritate tracking-ul intre dispozitive.
  • Clickshop ies din 2Performant (a cata oara???) dar de data aceasta definitiv pentru ca magazinul se inchide. Nu se specifica nimic de comisioanele inregistrate mai ales ca a fost Black Friday si decembrie. Sper ca nu ajung sa fie dati in judecata pentru recuperarea sumelor ca ar cadea nasol pentru Telekom.

Vine Valentine’s Day, Dragobetele si apoi 1 & 8 Martie. Perioade bune de promovare pe anumite nise. Merita testati advertiseri noi dar si metode noi pentru advertiseri vechi. Si in caz ca ati ratat, am scris un articol despre cum fac eu Facebook Ads pe blogul Profitshare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.