Si Tulcea protesteaza

In martea neagra am vrut sa ma sui in masina si sa plec la Bucuresti. Am fost indignat, revoltat si plin de furie cand am vazut cu au dat OUG noaptea, ca hotii.

Miercuri seara am aflat cu greu ca si la Tulcea se pregateste un protest, am zis ca fie ce o fi si 50 de oameni daca ies tot e bine. Am pregatit un mesaj si am plecat in Piata Civica unde spre suprinderea mea la ora 19:00 erau adunati nu 50 de oameni ci cateva sute (dupa o estimare proprie as zice ca in momentul de glorie au fot aproximativ 6-700 de persoane).  De la oameni de 60+ ani pana la copii de 6-7 ani. Am pornit la drum pe strada Unirii (pe sub coloane pentru cei care nu stiu strada 🙂 ) apoi am mers pe Isaccei pana la Piata Veche unde am facut cale intoarsa spre hotelul Delta si inapoi in Piata Civica. Un mic incident pe drum m-a facut sa realizez ca RTV are telespectatori si in Tulcea. Jandarmeria si-a facut cu brio datoria si i-a legitimat pe cei in cauza. In rest protestul a fost pasnic si s-a incheiat dupa aproximativ 3 ore. In Romania au iesit conform Digi24 peste 300.000 de oameni. Cel mai mare protest de 25 de ani incoace. O miscare clasica a celor de la putere a facut ca cei 140.000 de oameni (conform estimarilor celor de la PRO TV) prezenti in Piata Victoriei sa plece mai repede decat si-ar fi dorit acasa. Nu mai comentez situatie. O stie toata lumea. Singurul lucru ce merita precizat e ca se simte frica celor de la putere.

Azi am iesit din nou in strada pentru ca cei de la PSD nu au nici o urma de respect pentru romani si ii trateaza exact precum Ceausescu si Iliescu acum 25, respectiv 27 de ani.

In aceasta seara am impresia ca numarul celor prezenti s-a indreptat spre 8-900 de persoane.

Puteti sa vedeti aici un video cu oamenii din Piata Civica: VIDEO Proteste Tulcea

E ok pentru un oras mic precum e Tulcea, doar ca trebuie sa ne organizam un pic mai bine. In primul rand traseul trebuie sa fie unul mult mai lung. Politia si Jandarmeria ar trebui informate de un traseu care sa includa intreaga strada Babadag si strada Isaccei pana in Piata din Vest nu din Piata Veche. Astfel cred ca s-ar strange peste 1000 de oameni la protest si in plus oamenii s-ar incalzi pe drum si poate ar rezista un pic mai mult.

Am vazut tulceni in masini claxonand, am vazut soferii de autobuze claxonand, am vazut oameni la balcon aplaudand in ritm cu noi si fac un apel la voi sa iesiti din case vineri seara. Protestul de vineri incepe la ora 18:30 din ce am aflat si eu (nu am nici cea mai mica treaba cu organizarea lui, doar ca mi-as dori sa iasa cat mai multa lume).

Imi doresc un protest pasnic care sa aibe ca singur scop abrogarea OUG a guvernului Grindeanu. Nu conteaza daca ati votat cu PSD, daca ati fost sau nu la vot, daca aveti 70 de ani sau 16 ani, important e sa iesiti la protest. Nu se injura, nu se provoaca, nu facem altceva decat sa ne aratam solidaritatea cu ceilalti romani. Romania a fost furata 27 de ani, haideti sa nu-i mai lasam si de data asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.