Noutati din afiliere #3

A trecut si Black Friday #2 sau cum a fost botezat la noi anul acesta “American Black Friday”. Mult sub asteptari din punctul meu de vedere, insa exista potential pentru ca exista si interes doar ca ar trebui ca oamenii de marketing sa fie mai creativi si sa conceapa alte campanii care sa nu aibe neaparat legatura cu evenimentul Black Friday.

Cateva noutati si nu numai in prag de week-end (da, e marti 🙂 )

  • Mi-a fost tras atentia asupra faptului ca la eMAG nu se inregistreaza comisioane din aplicatie. S-a tot discutat acest aspect si inainte sa se anunte de catre Profitshare tracking-ul pentru app dar si dupa. Azi s-a redeschis subiectul. Am efectuat si eu cateva comenzi de test. Una urmand intocmai scenariul precizat de alti afiliati. La una din comenzi nu am inregistrat comision asa ca am deschis un ticket pe support la Profitshare. Raspunsul a fost destul de explicit. Momentan daca userul nu intra direct in aplicatie cand da click pe un link, insa intra apoi in app, nu se inregistreaza comision. Practic, aplicatia este vazuta ca un browser diferit si nu se planteaza cookie decat daca userul intra direct in aplicatie. Cei de la Profitshare au spus ca au in plan sa rezolve problema cat mai curand posibil.
  • O analiza destul de interesanta aupra evenimentului Black Friday, dar si despre interesul despre care v-am spus la inceput pentru vinerea Black Friday-ului american.
  • Altex Afiliere inca nu functioneaza. A trecut si Black Friday-ul de o luna la care anuntasera ca ofera 1% comision cu 5 zile cookie, dar degeaba. Ceea ce se contura de la inceputul lunii septembrie se pare ca devine realitate.
  • 2Performant anunta ca vor continua sa ofere bonusuri de 20% in anumite zile la anumiti advertiseri si in luna decembrie. O initiativa pe care o laud si care imi pare a fi cea mai fair metoda de a oferi bonusuri. Castigi conform efortului depus.
  • De remarcat si faptul ca advertiserul Allbeauty.ro va oferi incepand cu saptamana ce urmeaza (mai exact 5 decembrie) si pana pe 18 decembrie un comision de 35% la toate vanzarile.
  • Azi am retras pentru a 4-a oara in luna noiembrie si a 2-a oara pe saptamana aceasta (da, chiar daca e scurta) banii din 2Performant. A fost perfect sa aud ca pot face asta mai ales cand maine ma asteapta o cheltuiala destul de mare venita oarecum neasteptat.
  • eMAG a dat startul campaniei de reduceri dedicate Zilei Nationale a Romaniei. Inca nu vad si alte magazine sa intre in hora, probabil au epuizat stocurile ori strategiile de marketing in cadrul Black Friday.
  • In concursul Affiliate League lupta devine si mai interesanta. Poti schimba super puterea care sa-ti dubleze punctele pentru luna decembrie. De asemenea trebuie remarcat si faptul ca la Legends nu a scapat nimeni momentan de fatalitatea celor 10 advertiseri, la Heroes apar afiliati cu nici mai mult si nici mai putin de 38 advertiseri la care au inregistrat minim 5 comisioane, iar la Juniors se pare ca ProTV-ul pierde teren (nu a mai inregistrat comision de aproape 3 zile). Cu alte cuvinte, lucrurile o sa devina din ce in ce mai interesante.
  • Citgrup stau prost la capitolul comunicare. Trimit mesaje afiliatilor cel putin haioase. Ultimul precizeaza de un top al unui site (de afiliere) si de pozitia lor pe locul 1 in categoria IT&C sau pe locul 2 la general inaintea celor de la Orange.
  • Problemele curierilor din perioada aceasta se reflecta si in afiliere. Destul de multe comisioane anulate. Oamenii nu au rabdare cu atat mai mult cu cat ti se spune o data de livrare si nu e respectata. Mai avem multe de invatat la acest capitol.

Urmeaza un week-end foarte lung, insa nu uitati si de oportunitatile acestor zile. Pont (in caz ca ati uitat), peste o saptamana e Sf. Nicolae, primul mos ce vine cu cadouri. Cu siguranta exista destui parinti care au lasat pe ultima zi cadourile. Tot despre oportunitati, decembrie este de regula luna cu cele mai mari vanzari din an. Cadourile sunt baza vanzarilor si in consecinta nisa aceasta va fi destul de aglomerata, insa exista o oportunitate pentru cei care vad si dincolo de copaci. Incercati ceva nou, poate iese.

dragos
Latest posts by dragos (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.