Dezamagirea alegerilor parlamentare

Suntem tara lui “ma doare-n p###”. 60% din romanii cu drept de vot au preferat sa nu iasa la vot. Nu ca nu le pasa pentru ca de fiecare data cand au ei o problema personala, o ruda in spital, o problema de rezolvat la fisc, cand li se strica masina de la drumuri sau cand stau inspe mii de ore pe la Comarnic, ei bine, atunci le pasa. Atunci injura, atunci spun ca avem o tara de rahat, atunci se plang pe la rude, pe la prieteni, pe facebook, pe unde apuca, sa auda toata lumea ca ei au o problema. Dar nu, sa nu cumva sa se deranjeze sa iasa intr-o superba duminica de decembrie din casa si sa puna stampila pe doua buletine de vot. Ma pis pe el de vot au strigat astia 60% si un mare multumesc au primit din partea PSD-ului.

Rezultate (in caz in care nu le-ati vazut deja)

  • PSD – 46,17%
  • PNL – 20,31%
  • USR – 8,92%
  • UDMR – 6,35%
  • ALDE – 5,7%
  • PMP – 5,42%
  • PRU – 2,84%

Deja s-au anuntat primele aliante. PSD + ALDE si posibil + UDMR (wow, ce scor). UDMR vor la guvernare, fara indoiala dar ramane de vazut in ce conditii. Avem aceeasi penali din 2000 incoa, aceeasi oameni vor fi in noul guvern, practic ne meritam soarta.

Am observat ca multa lume se bucura de scorul USR. Eu nu. Ma asteptam ca oamenii sa iasa la vot si USR sa obtina un 15%. Dezamagirea se adanceste cand vezi scorul PNL, partid care in trecut obtinea lejer peste 30%. A scris atata lumea, nu mai insist si eu, PNL nu a avut viziune ca in rest au avut si au si ei penali lor, nu se deosebesc cu mult de PSD la capitolul asta. Lipsa unei viziuni clare a dus la dezinteresul propriilor oameni din partid si se vede clar asta in rezultat.

Ca si concluzie, penalul Dragnea (condamnat definitiv pentru frauda electorala) vrea sa fie prim-ministru. Eu sper sa i se permita. Sper ca Oprescu si Piedone sa revina in politica. Sper ca DNA sa se desfiinteze, toti penali sa fie absolviti de orice vina si sa li se dea averile inapoi. Sper sa nu se inaugureze nici macar 1 km de autostrada, sper ca Romania sa fie furata in urmatorii 4 ani cat in toti ceilalti 27 de la revolutie. Poate doar asa in 2020 romanii o sa inteleaga ceva si vor iesi la vot.

Eu ma intorc in bula mea, ca si multi altii, dar daca nu ai votat si te aud ca te plangi de ceva ca merge prost in tara asta, te anunt ca e doar vina ta.

One thought on “Dezamagirea alegerilor parlamentare

  1. Nu au mai fost bani de promovare online. Adevarul e ca tineretul asta e numai pe bani. Nu dai parnosu, nu te sustine ala micu. Cam asa a fost la vechile alegeri. Acum nu au mai fost banutzi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.