Cateva cifre interesante din partea 2Performant + infografic

2Performant au facut publice intr-un infografic cateva cifre extrem de importante pentru toti cei interesati de marketingul afiliat.

Cele mai interesante cifre din punctul meu de vedere:

  • peste 410.000 de tranzactii in intervalul ianuarie – iunie 2017
  • peste 19 milioane de euro (inclusiv TVA) valoarea acestor tranzactii in perioada specificata
  • 41% din vanzari s-au efectuat de pe mobil ceea ce reprezinta o crestere de 64% fata de aceeasi perioada a anului trecut (WOW!)

Nu stiu cum vedeti voi aceste cifre dar pe mine ma bucura in primul faptul ca se confirma cresterea acestei piete care la un moment data dadea impresia ca va stagna. Faptul ca romanii au inceput sa cumpere mai mult direct de pe mobile e un lucru benefic pentru ca incepe sa scada riscul prin care afiliatii pierd comisioane datorita faptului ca utilizatorul da click pe un link de afiliat de pe mobil si apoi comanda de pe desktop. Evident lucrurile nu se vor regla peste noapte, dar trend-ul este unul incurajator.

Iata si infograficul de care va spuneam:

 

Nu pot sa nu remarc si faptul ca in topul achizitiilor se remarca turismul online care a crescut exponential in ultimul an de zile. Inca stau si ma gandesc pe cat sa pariez in cat timp Vola vor reintra in afiliere, evident cu scuzele de rigoare.

Top achiziţii medii online 2017 (valorile includ TVA)

  • Turism (inclusiv ticketing) 268 euro
  • Electronice şi Calculatoare 175 euro
  • Produse pentru Copii 66 euro
  • Fashion 45 euro

 

Toate aceste date nu sunt date publicitatii intr-un moment ales aleatoriu, acum un an de zile 2Parale devenea 2Performant, o schimbare care s-a dovedit de bun augur, atat pentru afiliati, retea cat si pentru advertiseri. De ce nu, si pentru concurenta 🙂

“Aceste cresteri ne confirma ca am lansat platforma 2Performant.com (care a înlocuit reteaua 2Parale.ro in august 2016) în cel mai bun moment. Pe primele 6 luni din acest an, 1 euro investit de catre clienţii noştri le-a adus în medie vanzări de 18 de euro. Multumim întregii echipei şi tuturor partenerilor pentru încredere, efort şi implicare. Suntem pregatiţi pentru viteza superioara de crestere a pietelor de ecommerce şi performance marketing care va surveni în urmatoarea perioadă atât în Europa Centrala şi de Est dar şi la nivel global.” – Dorin Boerescu CEO 2Performant Network SA.

 

Lucrurile stau bine si in Bulgaria, insa tinand cont de faptul ca aici ecommerce-ul nu este la fel de dezvoltat ca si in Romania (macar la capitolul asta suntem mai buni) media unei tranzactii ajunge la 36 euro la nivelul intregii piete pe cand tranzactiile de pe mobil ating 30 euro. Comenzile de pe dispozitive mobile au o pondere de doar 32% insa cresterea este mult mai accelerata fata de ce se intampla la noi.

“În Bulgaria (a doua piaţa în care activează 2Performant – din 2011) ponderea tranzacţiilor pe mobil este de 32%, însă dat fiind că viteza de creştere este mult mai mare (78% anual) ne aşteptam ca în 2018 cifrele din aceste 2 pieţe să se egalizeze” – Bogdan Aron, CPO 2Performant Network SA.

 

In alta ordine de idei 2Performant si-au relansat site-ul, mai exact homepage-ul (cum am spus mai sus, concurenta e benefica) iar mie personal imi place foarte mult mai ales ca au tinut cont de ceea ce le-am spus in noiembrie anul trecut legat de statisticile in timp real.

dragos
Latest posts by dragos (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.