PC Garage intra in Profitshare

Vestea buna a acestei saptamani este ca PC Garage intra in reteaua Profitshare. Personal asteptatam de ceva timp sa se intample acest lucru doar ca lucrurile se pare ca au decurs un pic mai greu fata de cazul FashionDays. Pentru cei care nu isi aduc aminte, cand grupul din care face parte eMAG au achizitionat FashionDays a durat aproximativ 1 an de zile pana cand cei din urma au intrat din nou in afiliere (in trecut au fost in 2Parale). In cazul PC Garage au fost nevoie de 14 luni pana sa se anunte intrarea pentru prima data intr-o retea de afiliere.

Cum era si de asteptat au copiat in mare parte TOS-ul celor de la eMAG, insa au uitat sa specifice in clar daca accepta sau nu Facebook Ads. Le-am sesizat de aseara acest aspect si spre surprinderea mea chiar este cineva desemnat sa si raspunda la mesaje astfel ca azi dimineata am primit un raspuns care din pacate nu m-a lamurit deloc: “nu incurajam folosirea Facebook Ads cu link direct“. Teoretic conform TOS in momentul de fata ei accepta Facebook Ads, dar practic e probabil sa modifice TOS-ul in curand pentru a lamuri si acest aspect. Deh, nu-mi faceam mari sperante desi am fi putut avea o colaborare mult mai interesanta.

O alta problema sesizata de alti afiliati este cea legata de comisionul unic de 2%. Unul considerat destul de mic de majoritatea, insa eu cred ca e rezonabil tinand cont ca este primul lor contact cu afilierea la modul serios. Totusi prevad ca pe viitor sa diferentieze comisioanele pe categorii de produse. Estimez ca in 60-90 de zile vor face acest lucru.

Nisa de gaming m-a atras dintotdeauna, dar recunos ca nu ma mai joc de foarte multi ani insa daca as mai fi pasionat de gaming cred ca as fi inregistrat de ieri un nume de domeniu si m-as apuca de treaba 😉

Durata de viata a cookie-urilor (30 de zile) este dupa opinia mea lucru ce trebuie cel mai laudat la acest program. Ramane de vazut daca vor intelege afilierea si vor realiza ca pe langa vanzari valide, trafic, awarness, link-uri si clienti noi marketing-ul afiliat se rezuma la o colaborare de tip win-win de durata.

dragos
Latest posts by dragos (see all)

4 thoughts on “PC Garage intra in Profitshare

  1. Eu zic că, dacă nu se face diferențiat… nu este o situație win-win. Practic, ei plătesc mai puțin decât pe sistemul vechi. (2% la afiliat, 1% la cumpărător).

  2. Ofera ei 2% dar macar vor fi seriosi. Nu intra in program si dupa cateva luni il parasesc. Aveam ceva link-uri pe un site cu produsele lor si e bine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.