Cateva cifre din afiliere extrem de importante

S-a discutat si rediscutat despre cat se castiga din afiliere, cat castiga X si Y, iar pe partea cealalta s-a discutat cate vanzari aduce afilierea magazinelor care se inscriu intr-o retea. Ei bine, eu am tot facut calcule si am impartasit cu cine a vrut sa auda ori sa citeasca. Unii m-au crezut, altii au spus ca vorbesc balarii. Dar uite ca astazi intr-o zi normala de vineri au aparut in mediul online cateva cifre extrem de interesante care raspund la toate intrebariile de mai sus. Sa le luam pe rand zic.

Profitshare

Invitat in cadrul evenimentului Webstock 2017, Marius Pahomi (Director General Conversion Marketing) declara faptul ca Profitshare plateste lunar catre afiliati aproximativ 180.000 de euro. Informatie nu face altceva decat sa confirme estimarile mele din ianuarie cand am spus ca dupa cateva calcule scurte ca afiliatii Profitshare au castigat in 2016 undeva la 2 milioane de euro (am pus intre 1,4 si 2,2 mil. ca un prag minim si maxim).

O alta cifra la fel de importanta care sigur scapa neobservata e cea legata de intrebarea “Cat castiga cel mai bun afiliat Profitshare?” Raspunsul e: 10.000 de euro/luna. Cine e acest afiliat? Va spun eu, e ala care anul trecut facea peste 25.000 de comisioane in Profitshare dar nu era in stare sa devina legendar 😉

2Performant

Cei de la 2Performant au atins borna de 100 milioane de euro vanzari generate advertiserilor din retea, dar cum au ramas fara Moet se pare ca trebuie sa ne multumim doar cu cateva statistici:

Intr-o retea unde pe locul 1 este un advertiser care vinde carti (bine, are acum si altele) eu zic ca e o performanta demna de remarcat.

 

Profitshare II

Nu stiu cati au remarcat, dar Profitshare au depasit de curand 1 Miliard de lei vanzari generate.

Nu stiu cum e pentru voi, insa pentru mine toate cifrele astea imi demonstreaza inca odata ca traim vremuri destul de bune in marketing afiliat si ca e timpul sa lasam prostiile si sa ne apuca serios de treaba. Anul asta piata este estimata la 4-5 milioane de euro iar grosul se face in octombrie-noiembrie-decembrie. Totusi, vreau si eu 10.000 de euro pe luna. Doar intr-o singura retea, bineinteles 🙂

PS Toate cifrele astea cred ca vor face si mai interesanta discutia noastra de marti seara.

 

One thought on “Cateva cifre din afiliere extrem de importante

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.