Parerea mea despre cazul Buhnici

Daca tot este mare tam-tam despre ce a spus Buhnici o sa-mi dau si eu un pic cu parerea. Cu atat mai mult cu cat l-am cunoscut in urma cu cativa ani la o intalnire legata de afiliere.

Parerea mea

Parerea mea este ca ar trebui sa ne intereseze mai mult despre modificarea codului fiscal si mai putin de mascaricii ajunsi influenceri care au pareri despre femei si minore.

Daca am discuta si ne-am revolta la fel de mult despre lucrurile care ne afecteaza cu adevarat si ne ard la buzunar (care este deja in flacari, dar nu vedem sau nu vrem) probabil ca am fi putut sa incepem o mica revolta care sa mai dea un pic de gandit guvernantilor.

Iata cateva dintre modificarile despre care ar fi trebuit sa discutam. Da, despre taxe si impozite si nu despre buci si celulita ca deh, e vara, dar o sa tinem dieta incepand cu iarna asta.

 

 • Impozitul pe dividende crește de la 5% la 8%. Companiile mari probabil vor recompensa acționarii cu acțiuni gratuite în locul dividendelor, companiile mici vor întârzia plata dividendelor.
 • Dacă ești angajat part-time într-un singur loc, de la 1 august angajatorul va trebui să plătească contribuțiile la nivelul salariului minim.
 • Scade plafonul privind veniturile din activităţi independente, PFA, întreprinderi individuale, familiale la norma de venit, reducerea fiind de la 100.000 de euro la 25.000 de euro.
 • Taxa pe valoare adăugată la serviciile HoReCa va crește de la 5% la 9%.
 • Firmele din sectorul HoReCa trec de la impozitul specific la impozitul pe profit (16%);
 • Scade pragul anual al veniturilor (de la 1.000.000 euro la 500.000 euro) pentru care firmele încadrate la microintrprinderi pot plăti impozit pe venit de 1%;
 • Persoanele fizice care obțin venituri din închirierea locuințelor (alta decât cea în scop turistic) vor fi impozitate la valoarea totală a chiriei, eliminându-se astfel deducerea de 40% acordată în prezent.
 • Crește contribuția pentru CAS și CASS, în cazul persoanelor care realizează venituri din activităţi independente venituri și/sau venituri din drepturi de proprietate intelectuală. Rezumatul este că dacă ai dividende în valoare de peste 24 salarii minime brute anual vei plăti sănătatea la nivelul de 24 salarii minime brute pe ţară, adică 6120 lei pe an, nu la nivelul a 12 salarii, cum era până acum. Pe lângă CAS și CASS plătit deja la salariu, dacă ești și angajat. Iar ghinion, cine te-a pus să îți faci firmă?
 • Se scoate impozitul de 3% pentru firmele fără angajați, dacă ai un SRL pe care-l administrezi singur, vei plăti 16% impozit pe profit, sau te angajezi la propria ta firmă. Unde vei plăti și CASS și CASS, și pe salariu și pe restul veniturilor din firmă.
 • Firmele cu peste 20% din total venituri din consultanță vor plăti și ele 16% impozit pe profit.
 • PFA-urile, întreprinderile individuale și familiale cu venituri anuale mai mari de 25.000 de euro vor fi obligate să treacă în sistemul real (impozit de 10%) dacă până acum erau la norma de venit.

Sursa: mariussescu.ro

As spune ca majoritatea populatiei va avea de suferit daca toate aceste modificari intra in vigoare si cum primele se vor aplica chiar de la 1 august pare ca zarurile au fost deja aruncate iar noi doar stam si maxim ce putem face este sa aplaudam ungurii care protesteaza in Budapesta si sa ne hizlim si sa ne balacarim la ce a zis un influencer prezent la un festival. Atat putem. Exact precum nationala de fotbal. Am fost sus acolo, in sferturi, la marele campionat al democratiei. Protestele cu ocazia OUG 13. Am mai bifat o iesire din grupe la 10 august. Dar asta a fost tot. Acum ne uitam la tv si pe net ca pare ca nu ne mai putem califica la un nou turneu final. Stiu, suntem debusolati, nu avem antrenor, nu mai avem nici macar suporterul de la Cotroceni si parem pierduti, dar cred ca e de datoria noastra, a tuturor sa ne trezim si sa ne luam inca odata la tranta cu marele nostru rival, clasa politica.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.