Moment istoric in clasamentul 2Performant

Ceea ce s-a intamplat azi merita mentionat intr-un articol dedicat pentru a nu se pierde in negura Facebook-ului (aka si noul internet). Gigantul Elefant.ro pierde locul 1 in clasamentul advertiserilor 2Performant in favoarea celor de la DyFashion.ro (magazin specializat pe rochii). Un moment istoric pentru ca Elefant au stat pe acest loc multi ani la rand rezistand nenumaratelor atacuri din partea unor advertiseri de renume precum Libris, Nichiduta, dePurtat, Vola sau ePiesa.

E drept ca si la Elefant s-au schimbat extrem de multe lucruri in ultima perioada de timp. Schimbari de management, schimbari la nivelul programului de afiliere  (reducererea perioadei de recurenta etc.). Totusi este destul de ciudat ce se intampla la ei de la Black Friday incoace. Nu mai comunica pe nici un canal desi la un moment dat isi creasera si un grup dedicat pe Facebook dedicat afiliatilor. Si mai straniu e ca in urma cu aproximativ un an de zile si-au luat manager de afiliere (ex 2Parale si Vola.ro), insa lucrurile in loc sa mearga mai bine, au mers in mai rau.

Acum na, cu schimbari la conducere (in mai 2017 au schimbat directorul de marketing, iar in decembrie 2017 directorul general) cel mai probabil lucrurile s-au complicat iar afilierea a devenit ca si in alte multe cazuri o piedica sau o pierdere de timp, iar munca afiliatilor a devenit din ce in ce mai putin importanta. E trist ce se intampla, insa nu vad prea bine viitorul in afiliere al celor de la Elefant. Nu cred ca vor renunta la afiliere, insa vor urma modelul eMAG in perioada urmatoare. Fiti cu bagare de seama.

Pe de alta parte, DyFashion.ro – un magazin care a crescut frumos in ultimii 2 ani de zile. Am colaborat cu ei inca de la inceput cand erau prezenti doar in Profitshare, insa personal nu am mai crezut in nisa fashion asa ca promovarea mea a fost una sporadica. I-am vazut cum urca constant in clasament, dar nu as fi pariat pe ei ca vor intrece marele Elefant. Well, se pare ca l-au intrecut, iar acest lucru intra in istorie si merita sincere felicitari, atat cei de la DyFashion cat mai ales afiliatii care i-au promovat.

PS 2Performant au lansat azi in cadrul GPec 2018 proiectul ODIN (cum sa recrutezi afiliati cu pana la 5 ori mai ieftin) – mai multe detalii in articolul de pe blogul 2Performant.

dragos
Latest posts by dragos (see all)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.