Comunitatea este si va fi libera: Marketing Afiliat Romania

Acesta este inevitabilul raspuns la tot ce s-a intamplat in ultima perioada in afilierea din Romania. Am discutat cu foarte multa lume in incercarea de a afla ce s-a intamplat mai exact si de a fi sigur ca atunci cand voi scrie acest articol voi avea toate informatiile necesare, iar pe aceasta cale le multumesc tuturor celor care au acceptat sa vorbeasca cu mine pe acest subiect si mi-au prezentat opinia lor sincera. Spre suprinderea mea am avut contact pentru prima data si cu persoane cu care nu am mai interactionat pana in prezent si care sunt de ani buni in industrie, ceea ce nu poate decat sa ma bucure.

 

Despre comunitatea Marketing Afiliat Romania

 

Grupul de Facebook Marketing Afiliat Romania a aparut ca o nevoie a celor implicati in afilierea din Romania sa poarte discutii la liber despre afiliere. Practic este o migrare naturala de la forumuri (in mod special Seopedia) la social media.

Grupul nu a fost primul si cu siguranta nu este nici ultimul, dar tind sa cred ca este singurul grup dedicat afilierii din Romania unde exista o comunitate in adevaratul sens al cuvantului, iar acest lucru se datoreaza intr-o oarecare masura subsemnatului care a reusit sa aduca la un loc, de mai multe ori, timp de mai multe zile la rand, zeci de persoane ancorate de ani buni in marketingul afiliat autohton.

In plus, mi-am dedicat o buna parte din timpul meu liber discutand in privat cu un numar mare de persoane despre marketing afiliat.

E drept ca scopul meu a fost de la inceput sa incheg o comunitatea pentru ca am simtit ca doar asa putem invata si evolua. Sa ne cunoastem in persoana, sa discutam, sa impartasim experiente, sa aflam unii de la altii informatii si sa ne bucuram ca facem parte toti din aceeasi industrie, mica, secretoasa de cele mai multe ori, dar extrem de atractiva.

 

Problema

 

Postarile publice despre anumite situatii creeaza de cele mai multe ori reactii virulente, uneori pe baza impulsului de moment, alteori doar pentru ca asa fac si altii. E oarecum si vina social media care ne-a invatat sa nu mai trecem prin filtrul gandirii ceea ce scriem si sa apasam direct butonul de enter.

Diferentele de opinii se combat acum pe social media, dar nu tot timpul intr-un mod cum isi doreste toata lumea.

Totusi, problema nu vine doar de la aceste lucruri ci si de la faptul ca unele persoane cel mai probabil au acumulat in timp niste frustrari ce tin in special de comunicare si suportul acordat, iar eventuala lipsa a lor se reflecta inevitabil si in atitudinea acestora.

 

Unde am gresit eu

 

Ei bine, pot sa recunosc ca am gresit.

Am fost mult prea tolerant in anumite situatii si am lasat ca discutiile sa se abata de la singura regula a grupului, cea a bunului simt.

De aceea, din aceasta zi completez regula astfel: “singura regula a grupului este cea a bunului simt ceea ce se traduce in mod expres: fara jigniri si fara injurii de nici un fel.”

Pentru mine este foarte importanta libertatea de exprimare. Dar sunt ferm convins ca pe grup ne putem exercita cu totii aceasta libertate si cu bun simt si am incredere ca toti membrii comunitatii o sa inteleaga de ce avem nevoie ca discutiile la liber sa le purtam intr-un mod civilizat prin care sa putem arata ca suntem o comunitate matura ce isi poate recunoaste greselile si poate evolua intr-o comunitate mai buna.

 

Unde cred ca a gresit echipa 2Performant

 

Pentru cei care nu stiu, toti membrii 2Performant au parasit grupul Marketing Afiliat Romania anuntand asta si printr-o postare la ei pe blog.

Practic, ei au zis ca nu pot sa mai continue pe grup pentru ca este un mediu neprielnic ce nu face deloc bine ecosistemului din care fac parte si prin simpla lor prezenta ar valida acest mediu.

Partial le-am dat dreptate in ceea ce priveste mediu neprielnic, dar le-am si mentionat ca pe langa greseala mea pe care mi-am asumat-o, ar trebui sa caute si in curtea lor cateva aspecte care poate au contribuit la mediul asta neprielnic. Iar primul lucru mentionat a fost supportul intarziat si comunicarea precara la acest capitol. Lucru confirmat din mai multe surse.

Totusi, plecarea din grupul Marketing Afiliat Romania si invitatia la discutie in grupul lor mi s-a parut cel putin hilara tinand cont ca o mare parte din membrii activi ai comunitatii sunt prezenti in ambele grupuri, iar asta mi-a adus aminte de copilarie si de momentul cand ma certam cu unul dintre prieteni, iar apoi fiecare incerca sa-i convinga pe ceilalti sa nu se mai joace cu celalalt 🙂

Nu mi se mai pare funny deloc sa joc jocul asta si de aceea o sa le respect decizia cu speranta ca si ei vor tine cont si pe viitor de vocea comunitatii.

 

 

 

Ce imi doresc pe viitor

 

Pe viitor as vrea ca sa nu ne mai ascundem atunci cand sunt probleme ci sa le discutam. Am militat ani de zile pentru discutii libere, am initiat si participat la nenumarate evenimente, discutii, interviuri etc. Cred ca este timpul sa ne focusam pe comunicarea eficienta. Discutiile interminabile care nu au un punct de plecare si unul de incheiere prestabilit, nu duc nicaieri. Important este sa tragem concluzii atunci cand discutam. Important e sa recunoastem cand am gresit si sa invatam cu adevarat ceva din asta.

Pot intelege ca alt afiliat poate avea o alta parere fata de a mea, un advertiser sau chiar reteaua poate avea la fel, o alta parere fata de a mea, e absolut normal, dar argumentele si modul de comunicare pot face diferenta.

 

Concluzie

 

Indiferent de cate diferente de opinie exista intre membrii unei comunitati ar trebui ca toti sa ne punem de acord ca doar prin argumente si un limbaj de bun simt putem sa purtam un dialog corect. Totodata, libertatea de exprimare este garantia transparentei si a evolutiei noastre ca oameni, fara ea, practic, nu putem exista la nivel de individ.

Nu-mi place deloc situatia ivita si consider ca putea fi evitata. Totusi, in cei 13 ani de cand sunt prezent in marketingul afiliat din Romania am observat ca o mare parte dintre cei prezenti in ecosistem vin, stau ceva timp si apoi pleaca mai departe, insa exista si cativa care raman, iar ceea ce va pot spune cu siguranta este ca eu ma numar printre cei care au de gand sa ramana.

5 thoughts on “Comunitatea este si va fi libera: Marketing Afiliat Romania

  1. Bai, ce nu inteleg oamenii astia de “comunicare” ai 2P este ca noi, ca si ei, suntem oameni de comunicare. E o majoritate de oameni din afiliere cu capul pe umeri ce stie sa citeasca printre randuri. Daca noi comunicam ca politicienii, ei comunica la fel, nu ajungem nicaieri. E trist sa o dai pe langa gard cu tot felul de balarii, cu coduri de conduita nerespectate de nimeni si alte balarii impachetate doar ca sa dea bine majoritatii.

    1. Da, ideea pe care au mers ei in discutiile cu mine a fost cea legata de brand si nu doar al lor ci si a celor care au un program de afiliere si daca ne uitam in toata industria o sa vezi ca aici cam totul e liniar, toata lumea se fereste sa apara numele unui brand intr-un scandal de orice fel. Luam ultima criza de comunicare: Godina vs Auchan. Cum ar fi vrut Auchan sa spuna Godina, ca la ProTV sau oricare alta televiziune secretoasa cu cei care dau bani: un hypermarket din Brasov….. . Cam aici suntem. De aceea le dau partial dreptate la capitolul asta, dar le-am zis, hate-ul ala vine de undeva si daca lucrurile s-ar rezolva mai ok la suport si comunicare, n-ar mai fi atat de mult hate si lucrurile s-ar discuta mai calm si cu bun simt. Cel putin asta cred eu acum dupa ce am analizat indeaproape tot ce s-a intamplat. Pana la urma si gestul lor a fost unul provocator din punctul multora de vedere, asta cat timp 2Performant ar trebui sa fie liantul intre afiliati si advertiseri.

  2. Indiferent de subiect, tematica, nisa, discutii apar mereu din varii motive. Important este sa invatam din greseli, sa ne asumam ceea ce spunem/scriem pe internet si sa incercam sa vedem si din perspectiva interlocutorului. Eu rareori am avut nevoie de suportul celor de la 2performant, insa trebuie sa spun ca m-au ajutat mereu intr-un timp relativ scurt. Asta nu inseamna ca ei sunt fara de pacate, desigur. 😉

  3. Pentru mine afilierea este și va fi mereu o relație de win-win-win. Câștigă cine consumă, pentru că îi este prezentată o ofertă într-un mod detaliat (asta dacă afiliatul are moralitate), câștigă afiliatul și câștigă vânzătorul. Cat timp postarile au scos la iveală o problemă clară și evidentă care a făcut ca ca una din aceste părți să aibă de piardut pentru o perioadă de luni de zile, consider puerilă reacția reprezentaților platformei de afiliere. Credeam că ei se vor a fi reprezentanții unui jucător mare din piață, unde entitatea fiind implicată în marketing, ar trebui să știe ce înseamnă PR-ul. Probabil nu s-a negociat bine rolul de purtător de cuvânt, care trebuia să fie unul singur și unic, nu 2, nu 10. Cu diplomație au fost câștigate sau chiar evitate războaie în trecut. Nici mie nu mi-a plăcut istoria în școală, dar totuși încep după 30 să mă documentez și să înțeleg că nu erau de învățat doar anii din toată materia aceea. Trăiască Netflix, documentarele și mediul care a creat această situație care prin care acum consider că toată lumea are o lecție de învățat. Ca afiliat mai nou, că nu fac asta decât din 2017 și în special în afară, nu am promovat niciodată o platformă sau campanii noi pe care nu le-am testat inițial. Că sunt create și implementate de oameni, iar eroarea apare chiar și fără intenție. Descopăr odată la 3-4-6 luni câte o campanie ce nu merită promovată datorită problemelor tehnice de pe website-ul partener sau datorită sistemului de vânzare care nu se încheie online… iar atunci adio cookie și link-uri. În urma discuției am văzut concluzia unei persoare cu autoritate care menționa tocmai că rolul afiliatului nu e să testeze. Dar pe banii mei, aici s-a pierdut autoritatea, la fel ca rolul purtătorului de cuvânt. Doamne ajută, poate acolo sus va lua cineva decizii mai înțelepte pe viitor ca acest mediu să fie și mai transparent și frumos.

    1. Da, este o decizie pe care si-au asumat-o, iar comunitatea probabil o sa o taxeze ca atare. Eu le-am inteles punctul de vedere, dar nu am inteles de ce nu au cautat sa comunice. In fine, timpul le aseaza pe toate la locul lor. Cred ca am rabdarea necesara sa astept incat sa vad din nou schimbarea de atitudine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.