Rezultate afiliere 2016

Dupa ce colegul Octavian a “dezvaluit” in premiera internationala cati bani face din afiliere cred ca a venit timpul sa discutam despre lucruri mai serioase.

Piata de e-commerce a crescut enorm in ultimii ani. Nu o spun doar eu ca afiliat ci o spun studiile care au relatat chiar zilele trecute cum ca romanii cheltuiesc(in medie) 5 milioane de euro pe zi. Repet, 5 milioane de euro pe zi doar pentru comenzi online. In total avem 1.8 miliarde de euro pentru intreg anul 2016 si raportandu-ne la 2015 avem cu 400 milioane de euro mai mult.

Cresterea e data fie de scaderea TVA, fie de cresterea salariilor, fie de ce nu bazata pe cresterea apetitului romaniilor pentru piata de e-commerce care devine o alternativa din ce in ce mai buna. Daca nu ati citit inca, va recomand cu caldura articolul scris de Andrei Radu pe blogul GPeC. Gasiti aici toate informatiile despre traficul de mobile, despre valoarea comenzilor din ziua de Black Friday, valoarea platilor cu cardul etc., toate intr-un infografic extrem de util.

Revenind acum la marketing-ul afiliat si la rezultate.

Avem Profitshare cu:

 • ~42 milioane de click-uri inregistrate
 • 401.000 comisioane aprobate
 • ~170 milioane de lei vanzari generate (fara TVA)
 • cele mai bune luni din an sunt: noiembrie, decembrie si ianuarie
 • cel mai bun afiliat a inregistrat peste 25.000 de comisioane in 2016
 • in medie un afiliat (activ) Profitshare a castigat 124 lei/luna

+ o presupunere facute de mine bazandu-ma pe informatiile oferite de ei si comparand cu ceea ce am eu in cont, dar si calculand la un comision mediu cuprins intre 3 si 5% cred ca am putea spune ca:

 • afiliatii Profitshare au inregistrat comisioane cu o valoare cuprinsa intre 1,4 si 2,2 milioane de euro

si 2Performant cu:

 • 780.000 de vanzari (cu tot cu lead-uri sunt 840.000)
 • 39,4 milioane de euro (inclusiv TVA) valoarea vanzarilor generate
 • rata de conversie a variat intre 1,1 si 2%
 • 1,7 milioane de euro comisioane inregistrate pentru afiliati

Si in total avem aceste rezultate pentru 2016:

 • ~ 85 milioane de euro (inclusiv TVA) valoarea vanzarilor generate de afiliati
 • afiliatii au inregistrat comisioane cu o valoare cuprinsa intre 3,1 si 3,7 milioane de euro

Acum, din punctul meu de vedere la aceste doua cifre ar trebui sa fie atenti toti afiliati activi din Romania. Nu la cat castig eu, cat castiga Octavian sau X si Y afiliat. Imaginati-va un tort imens pe care scrie 2017 si a carui valoare estimativa ajunge undeva pe la 4,5 – 5 milioane de euro. Tine de fiecare ce portie isi pune in farfurie. Nu va suparati pe mine ca imi pun mai mult ci faceti in asa fel incat sa va puneti si voi la fel de mult sau chiar mai mult (atentie totusi sa nu o dati in diabet 🙂 ).

PS Nu uitati sa va asezati mai intai la masa.

dragos
Latest posts by dragos (see all)

5 thoughts on “Rezultate afiliere 2016

  1. In 2012 de Black Friday mi-am propus 10.000 de lei comisioane, am facut 926 de lei. Insa m-am abitionat si in 2013 am depasit suma la care visam cu un an in urma. Totul tine de tine, cat te implici si cat vrei cu adevarat sa faci. In fapt cred ca in orice domeniu e la fel, doar ca afilierea e privita acum ca ceva “wow, poti s afaci bani din asa ceva?!?!?”.
   Tie din ce tin minte ti-am mai spus, daca vrei sa faci bani din afiliere cu adevarat apuca-te serios de treaba ca de prin 2013-2014 tot “ma ameninti” cu sume de zeci de mii de euro. Vreau s avad un prt scr la sfarsit de 2017 cu 50k euro si cu “ii donez 10% din ei lui Dragos Bunea ca m-a abitionat” :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.