Noutati din afiliere #6

De la ultimul post din seria #NoutatiDinAfiliere s-au intamplat atat de multe lucruri incat o sa-mi fie greu sa le pot mentiona pe toate, dar o sa incerc sa le punctez pe cele mai importante dintre ele. Problema e ca cele mai multe noutati fac parte din categoria #AsaNu. Din punctul meu de vedere tot raul spre bine, piata de afiliere se va maturiza si poate ca pe viitor se vor gasi si oameni capabili in departamentele de marketing care sa inteleaga cu adevarat afilierea.

  • Vola.ro au inchis programul de afiliere. Eu mi-am spus pararea intr-un articol dedicat, dar ma bucur ca si altii au procedat la fel: Radu, Octavian, Marius sau Bogdan.
  • Veltravel.ro redeschid programul de afiliere la momentul oportun. Se arata foarte interesati de cum pot sa faca sa fie mai bine. Din discutiile cu ei se pare ca au un plan pe termen lung in afiliere si sper sa se tina de treaba. Cei care au lucrat cu Vola pana in prezent ii indemn sa incerce Veltravel. Puteti discuta cu ei, sa oferiti feedback, sa cereti anumite lucruri etc. In plus ofera o grila de comisioane foarte interesanta: bilete avion 56 lei, cazare 56 lei, city break & vacante 73 lei.
  • IT Galaxy organizeaza un nou concurs in Profitshare unde nu se premiaza performanta ci “moralitatea”. Se dau 2 premii: unul pentru afiliatul care trimite cel mai mare trafic real si unul pentru afiliatul care inregistreaza cele mai multe conversii aprobate. Logic ar fi ca cel care trimite si cel mai mare trafic sa aibe si cele mai multe conversii si de aici apare o dilema dezbatuta indelung atat cu cei de la ITGalaxy. Ei spun ca trebuie sa ofere 2 premii catre 2 afiliati diferiti chiar daca un singur afiliat genereaza atat cel mai mare trafic cat si cele mai multe conversii, in cazul asta ei spun ca locul 2 va primi unul dintre premii.
  • evoMAG pastreaza trend-ul de a copia ce e mai rau din piata. Daca Vola au zis initial ca interzic site-urile de cupoane si AdWords, de ce nu ar face la fel si evoMAG? Mai ales ca ei nu rateaza nimic de genul, de la comisioanele reduse, la comisionul unic de Black Friday, la reducerea perioadei de recurenta si multe altele. Eu zic sa inchideti programul de afiliere, asa cam peste 43 de zile zic 🙂
  • Banca Transilvania si StarBT inchid programele de afiliere din Profitshare dupa ce primul a ajuns pe locul 3 in top advertiseri. Unii spun ca era de asteptat mai ales ca se respingeau comisioane pe banda rulanta. Probabil banca a ramas fara lichiditati.
  • Altex.ro vrea sa revina cu programul de afiliere. Am fost oarecum surprins sa vad ca unele persoane din departamentul lor de marketing s-au inscris in grupul meu de facebook Marketing Afiliat Romania, dar nu am stat mult pe ganduri si am pus punctul pe “i”. Se pare ca am procedat bine si acum a inceput marea procesare a comisioanelor cu promisiuni ca tracking-ul va functiona normal si se vor rezolva si celelalte probleme legate de generarea vocuherelor. Ma repet a mia oara. Daca Altex si-ar da interesul si ar aduce un om capabil sa inteleaga marketing-ul afiliat ar castiga o felie mare din piata online cu ajutorul afiliatilor. Ramane de vazut.
  • Se pare ca cel mai citit articol din ultima perioada de pe blogul Profitshare ramane cel scris de mine despre cum sa faci afiliere prin Facebook Ads. Daca nu l-ai citit pana acum probabil ar trebui sa o faceti, daca l-ati citit mai aruncati un ochi peste el ca poate nu ati retinut ceva si imi aduceti ceva views in plus 🙂

In alta ordine de idei se apropie 1 iunie (Ziua Copilului) si e de la sine inteles ce nisa merge bine acum. Advertiserii pe care ii recomand sunt Nichiduta, BestKids & Chicco. Sa avem spor la conversii!

dragos
Latest posts by dragos (see all)

One thought on “Noutati din afiliere #6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.