Facebook testeaza Group Ads

Toata lumea stie ca grupurile de Facebook au crescut de la an la an. Eu personal am observat evolutia lor din Romania dar si din afara. De la cateva grupuri micute cu 2-3000 de membri acestea au crescut la zeci si sute de mii de membri (in Romania) si sunt destul de multe. Dintre cele mai diverse, insa predomina grupurile cu vanzari si cele legate de discutii despre hobby-uri etc.

Ca si in cazul paginilor Facebook cand a taiat din reach-ul organic pentru ca obliga companiile sa investeasca in Facebook Ads, acum se testeaza Groups Ads. Momentan in Australia, Canada, Noua Zeelanda si Irlanda. Ce este interesant e faptul ca vor fi reclame nisate, ca de exemplu, o reclama la un TV va fi afisata doar in grupurile de vanzari pentru electronice. Ca de obicei Facebook spune ca vrea sa vada ce impact au, sa nu fie invazive etc., dar tinand cont de cum fac cei de la Facebook lucrurile nu mai dureaza mult pana o sa vedem astfel de reclame si pe grupurile din Romania.

Legat de partea cu afilierea. Pe grupurile din afara se practica inca de prin 2010, la noi din 2013 cand subsemnatul a obtinut rezultate notabile cu aceasta metoda de promovare. Nu a fost considerata o metoda de promovare corecta de foarte multi desi am explicat ca in fapt nu e nimic gresit daca o faci corect si cu bun simt. Pana la urma a posta intr-un grup cu numele “Publicitate” o promotie, reducere, oferta nu vad a fi in neregula.

Acum sunt curios cum o sa reactioneze unii care vor vedea o reclama pe grupul lor drag despre Y hobby. SPAM de la Facebook? Well, poate ne trezim si noi la realitate.

In alta ordine de ide iata ca acum Facebook vine cu o noua oportunitate pentru cei interesati sa faca afiliere pe Facebook. Ramane de vazut si cum stau la capitolul rezultate.

Mai multe detalii despre Facebook Group Ads gasiti in articolul de pe techcrunch.com

2 thoughts on “Facebook testeaza Group Ads

    1. Eu nu mai postez de mult timp, insa cunosc persoane care inca posteaza, dar rezultatele nu se apropie nici pe departe de cele din 2013 si 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.