Despre mine

Ma numesc Dragos Bunea, am 38 de ani si locuiesc in Tulcea. Sunt pe cont propriu de la 23 de ani, am avut pe rand magazin de calculatoare, service de calculatoare si magazin online de calculatoare second hand. Din 2013 ma ocup exclusiv cu marketing afiliat reusind sa devin unul dintre cel mai performanti afiliati din Romania si probabil unul dintre cei mai cunoscuti.

Totodata am fondat Comunitatea Marketing Afiliat Romania – cel mai activ grup dedicat marketingului afiliat.

Affiliate Guru

Acest lucru se traduce prin 12 ani experienta, peste 350.000 de comisioane generate si aprobate, vanzari de peste 10.000.000 EURO, colaborari cu peste 300 de advertiseri (cu minim un comision aprobat), peste 20 concursuri castigate, locul I in cele doua mari retele din Romania (2Performant & Profitshare), organizator a 3 intalniri dedicate marketingului afiliat, 4 prezentari la diferite evenimente, printre putinii afiliati care a scris articole dedicate marketingului afiliat (https://dragosbunea.ro/category/afiliere/) menite sa inspire si pe alti afiliati sa creada in afiliere dar sa si le explice unora dintre advertiseri ce asteptari au afiliatii si cum ar trebui sa decurga o colaborare de succes. Am fost primul afiliat din Romania care a avut succes cu Facebook Ads (inca din 2013), de aceea in momentul de fata promovarea mea se bazeaza in mod special prin PPC (atat Facebook cat si Google Ads), fie cu link direct (la advertiseri care permit asa ceva) fie prin landing-page-uri dedicate. De asemenea, detin cateva site-uri care au trafic organic targetat pe anumite nise. In promovarea prin link direct nu ma folosesc de cuvintele cheie legate de brand. Ofer o atentie marita acestui subiect si incerc pe cat posibil sa monitorizez toate campaniile desfasurate pentru a nu avea scapari. Colaborez de regula cu advertiserii care comunica, care sunt interesati de performanta si care nu reduc comisioanele si/sau perioada de recurenta. De asemenea, de regula evit advertiserii care au probleme cu plata, fie ca platesc foarte greu, fie cei care sunt suspendati periodic pentru lipsa de fonduri. Sunt interesat de colaborari pe nise precum home&garden, electrocasnice, fashion, financial, telecom, jucarii, carti sau piese auto, dar nu zic nu altor advertiseri din alte nise cu conditia sa ofere o colaborare onesta si atractiva. Imi plac concursurile si bonusurile de performanta si acord un plus celor care organizeaza sau ofera asa ceva. Sunt deschis oricarei propuneri dar nu incep o colaborare decat daca sunt sigur ca are potential.

Legat de ce am facut in marketing afiliat pana in prezent o sa rezum si pe ani:

2011 – anul in care am luat contact cu afiliere, am inceput destul de greu, dar invatam destul de repede

2012 – anul iPhone. Am reusit sa fac primii bani seriosi din afiliere vanzad iPhone-uri pe iphone5pret.org

2013 – anul Black Friday. Am realizat vanzari de peste 100.000 de euro intr-o singura zi. Mai multe puteti citi pe blogul Profitshare “Experianta lui Dragos Bunea de Black Friday 2013“.

2014 – anul Facebook Ads. Am descoperit Facebook Ads si pe langa faptul ca am reusit sa obtin CPC-uri de 0,006 lei, am reusit ca la o campanie de 10 zile in care am investit 250 lei sa am un ROI de 10.000 lei

2015 – Go hard or go home. Am invatat pe propria piele ca investitiile mari vin cu riscuri la fel de mari. Am pierdut multi bani investind gresit sau in momente nepotrivite.

2016 –  Mi-am propus de la inceputul anului ca sa aduc echilibru in ceea ce fac.  Am reusit performante notabile atat in 2Parale (puteti citi aici un scurt interviu despre mine) cat si in Profitshare unde in primavara am castigat primul concurs (Maratonul Conversiilor).

2017 – Un an dificil din toate punctele de vedere. A fost primul an cand am avut un profit in scadere. Nu s-au aliniat planetele. Insa pe plan social am reusit impreuna cu o mana de afiliati sa organizam prima intalnire a afiliatilor. A luat nastere EpicShare 😉

2018 – Cu forte proaspete si cu o atitudine de invingator am reusit sa intru pe mai multe nise in forta si sa cresc pe toate liniile. In vara am reusit sa fac si primii bani mai seriosi intr-o retea internationala. Vine Black Friday, but FUCK Black Friday. Am inteles ca pana la urma afilierea e un business si in consecinta o tratez ca atare.

2019 – Am ajuns pe locul 1 in reteaua 2Performant. Am ramas pe locul 1 castigand si marele premiu in cadrul concursului organizat de Black Friday desi am dat-o din nou in bara la acest eveniment. Overall mi-a mers destul de bine, dar nu la nivelul pe care mi l-am dorit.

2020 – 2022 – M-am axat in principal pe promovarea platita prin link-uri directe, a LP-urilor si a proiectelor proprii generand un numar mare de conversii, dar cu o profitabilitate oscilanta

2023 – Am decis sa revin la traficul organic, am resuscitat un proiect propriu si am inceput sa caut informatii despre tehnici SEO si content ca apoi sa reusesc sa il duc pe locul 1 in Google. Am continuat sa promovez si prin trafic platit dar doar proiectele proprii si doar scaland in momentele oportune pentru a creste profitabilitatea.

2024 – Am pornit cel mai ambitios proiect: ScoalaDeAfiliere.ro – am tinut primele 2 webinarii la care au participat peste 350 de persoane. Am lansat primul curs complet de marketing afiliat din Romania si urmeaza sa organizez primul eveniment dedicat marketingului afiliat dupa o pauza de 5 ani de zile.

 

Aparitii online:

 

  • Despre marketingul afiliat cu afiliatii Profitshare:

  • Profitshare Black Friday Affiliate Meetup:

  • Cu armele la vedere: Interviu cu Dragos Bunea:

 

Imi place sa calatoresc si prefer oricand sa descopar un oras nou, o tara noua in defavoarea unui produs. Pana in prezent am vizitat 8 12 15 tari (Grecia, Italia, Spania, Bulgaria, Islanda, U.K., Republica Dominicana, Suedia, Turcia, Serbia, Croatia, Thailanda, Austria, Emiratele Arabe Unite si Filipine).

Later edit: Dupa 4 ani de calatorii am realizat si eu faptul ca numarul tarilor sau oraselor vizitate sunt in zadar. Ceea ce conteaza sunt amintirile si experientele. Astfel, nu intotdeauna locurile vizitate se pot ridica la inaltimea asteptarilor tale, insa sunt anumite locuri la care visezi ca intr-o buna zi sa te intorci. Pentru mine o parte din aceste locuri poarta numele de: Zakynthos (Grecia), Islanda (as merge in fiecare an daca as putea), Dubrovnik (Croatia), Santorini (Grecia), Torino (Italia), Londra (Marea Britanie) si Phi Phi Island (Thailanda).

Pe viitor imi doresc sa vizitez Thailanda, Filipine, Olanda, Austria, Portugalia si Statele Unite ale Americii.