Cand Facebook iti dezactiveaza contul personal

Daca nu ma gasiti pe Facebook trebuie sa stiti ca nu e nici o tragedie. Nu am murit. Nu am avut un acces de furie si mi-am inchis contul. Pur si simplu am fost scos din cont si mi s-a spus ca din acea secunda contul meu a fost dezactivat. Asta e povestea pe scurt.

Povestea pe lung. Am avut cateva pagini de Facebook vechi cu nume de gen “iPhone 6 Pret”. Da, atat de vechi erau. Le-am folosit la vremea respectiva sa promovez evident telefoanele iPhone avand si site-urile cu acelasi nume gen “iphone6pret.net sau ceva similar.

Ieri m-am trezit cu o notificare cum ca pagina X a fost inchisa pentru ca incalca drepturile de autor. A urmat pagina Y. Totul ok. Pana cand am primit notificare ca postarea din imaginea de mai jos:

Din ce imi aduc aminte postarea respectiva am distribuit-o de pe pagina unuia dintre magazinele cu care colaboram la vremea respectiva. Ce standarde incalca probabil doar AI-ul de la Facebook stie. Cert e ca in secunda urmatoare mi-au fost restrictionate toate functiile (mesaje, comentarii, postari etc) pentru 3 zile. Am zis meh. Nu mor eu 3 zile. Motiv sa mai muncesc un pic. Doar ca in seara asta cand am ajuns acasa de la sala si am deschis Facebook-ul m-am trezit ca sunt deconectat si cu notificarea de mai jos:

Deh, in acel moment am realizat cat de prosti suntem ca avem atata incredere in Facebook. Ca ne punem poze, check-in-uri, ca discutam pe Facebook, protestam pe Facebook, conversam, radem, stabilim parteneriate, lucram etc. Faza mai nasoala e cand business-ul tau depinde de Facebook. Cand ai pagini la care nu mai ai acces (noroc ca la unele am pus mai multi admini) cand ai grupuri cum e Marketing Afiliat Romania care momentan a ramas fara admin si doar Marius Morariu ca moderator (m-au ajuns blestemele 🙂 ).

Astfel afli cat de vulnerabili suntem in fata gigantului Facebook. Parca filmele alea SF in care computerele conduc lumea nu mai par atat de SF acum. Intr-o simpla secunda poti pierde accesul la tot ceea ce crezi ca este in proprietatea ta.

Am trimis o contestatie cu fata mea de suparat din buletin. Poate se sperie astia si il reactiveaza dar slabe sanse din ce am citit. Daca nu, probabil o sa imi fac un cont nou si asta o sa fie o noua lectie din care sa invat ca tot ce fac pe platforma Facebook apartine Facebook-ului si nu mie.

Daca vreti sa dati de mine din diverse motive ma puteti contacta la tulceamag at gmail.com

6 thoughts on “Cand Facebook iti dezactiveaza contul personal

 1. Eu am scăpat de suspendare ca prin urechile acului: prin 2011 am înjurat un “ude mereu” dar între paranteze am explicat clar că n-am nimic cu maghiarii din țara noastră având și prieteni, și colegi, din această minoritate care sunt oameni de nota 10.

  Ei bine, în anul de grație 2019, acum vreo 3 – 4 zile vine nenea Facebook să-mi spună că am postat conținut considerat a fi discriminare pe principii de etnie și că astfel de mesaje nu sunt potrivite cu bla-bla-urile Facebook-ului. Mi-au solicitat politicos să fiu de acord cu ștergerea/ascunderea acelui mesaj din cronologia mea și să consider aceasta un avertisment sau contul meu va fi suspendat. Au fost foarte diplomați la faza aceasta 🙂

  Îți dai seama că am dat click pe butonul cu DA – șterge/ascunde postarea din 2011 și lasă-mă nene în pace… de parcă aș fi avut de ales 🙂

 2. Cont nou și cam aia e. Nu ai fi primul și cu siguranță nu vei fi ultimul.
  Am înțeles că Facebook și-a activat în ultima vreme tot felul de automatisme prin care vor să prindă conținutul pe care ei nu îl agrează. Platforma lor, regulile lor.
  De aceea de ceva timp încerc să public mai mult pe blog decât pe Facebook.
  Păcatul mare este faptul că aveai grupurile doar pe contul acela.

 3. Contul este in continuare dezactivat desi am trimis mail-uri si am facut un recurs. Cel mai probabil contul va ramane inchis. Singura problema e ca desi Facebook spun ca poti descarca toate datele din cont intr-un fisier, in realitate nu se poate face.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.